dimecres, 1 de febrer del 2017

5è Tallers de la prehistòria

Els alumnes de 5è hem anat a fer uns tallers sobre la Prehistòria a Pontós. Ens ho hem passat molt bé i hem aprés moltes coses. Hem fet uns tallers molt divertits.

TALLER DE PINTURES RUPESTRES
Eren pintures típiques dels primers humans. Eren fetes en les parts més fosques de les coves. Representaven els animals que caçaven, homes pescant i caçant. També allò que feien. D'aquesta manera hem pogut saber aspectes de la seva vida.
Elaboraven les pintures amb sang d'animals, carbó, fang, herbes xafades.
A vegades pintaven les mans amb negatiu i d'altres en positiu.

CONSTRUCCIÓ DE CABANES
Per fer aquest taller hem utilitzat el següent material: 5 pals gruixuts, 3 cordes de diferent llargària, branques de bruc, fulles seques i algunes pedres petites.
Per fer-les, hem lligat tres pals. Quan han estat ben lligats hem intercalat els altres dos. Per lligar els tres pals hem fet servir la corda curta. A continuació hem posat la corda llarga al final i la mitjana al mig.
Per sobre hi hem posat les branques de bruc i les fulles seques. Vorejant la cabana hi hem col·locat pedres petites.

CONSTRUCCIÓ D'UNA EINA DE SÍLEX
La monitora ens ha ensenyat a fer eines tallant pedres.
Agafem una pedra i amb una altra anem donant cops i les pedres queden llises com si fossin la fulla d'un ganivet.
Ens ha donat un tronquet i li fem un tall o forat per posar-hi el tros de pedra que talla. Ho lliguem amb un tros de fil i llavors es fixa amb “cola de la prehistòria”, barreja feta amb mel. I ja tenim la nostra eina.

CONFECCIÓ D'UNA ESPELMA.
Abans de fer aquest taller ens han ensenyat com fer foc: s'agafa palla, es fa com un niu i amb dos pals i una corda es frega fins que s'escalfa i surt foc.
Per fer l'espelma hem fet servir, fang, greix d'animal i cotó.

Amb el fang hem fet una bola, hem posat el dit al mig i ens ha quedat enfonsat. En el lloc enfonsat hi hem posat una mica de greix d'animal i el cotó. Per últim amb un palet decores l'espelma al teu gust.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada